Konyha















































 

Akinek ég adta él-elme elméne, az élet elme él-elmének életeleme ellen mene. (Esztergomi Boldog Özséb)

 

 

 

Haladóknak: Somlósi Lajos - A Valós Magyar Konyha (4 részes)
Haladóknak: Somlósi Lajos - Sav- lúg egyensúlyról

Él-elemnek csak az organikus módon élő és termő növények számítanak.

A só a gondolkodás alapja. A só sötétszürke a benne kötésben lévő ásványi anyagok miatt. A fehérített só méreg, a hozzáadott Kálium felborítja a sejtek természetes Na+- K- nyomását a sejtfal körül, szétverve a sejtek védekezőképességét. Sót a parajdi sóbányából érdemes használni akár a Magyar Családellátó Szolgálaton keresztül. Ha nincs más, jó az útszóró só is.

A főtt-étel tűzön fő. Az elektromos melegítés zavart visz a rendszerbe, az alkimista mindig tűz elemmel melegít.
(Amennyiben nincs lehetőség valódi tűzön főzni, hívjuk meg a tűz elem minőségét egy áhitattal gyújtott gyertyában!)

Minden elektromos berendezés szétveri a rendszert. Az étel fizikai formája kevesebb, mint 4%. A 96% határoza meg szellemi és lelki minőségünk lehetőségeit a Földön. A hűtőszekrény károsítja az étel étertesét és egyéb energetikai tulajdonságait. Amennyiben az étel nem alkalmas arra, hogy szellemi lényeggé alakítsuk, tudatunk ragyogása hanyatlásnak indul. Minden ilyen állapotban elfogyasztott étel lefelé húz, méreg a fényes tudat számára. Az étel magában hordoz minden vele kapcsolatba kertült rezgésmintát. A gépekkel, munkásokkal, zavaros gondolatú emberekkel érintkezett étel nem tápláléka a szellemnek. Az ételre kért tisztító áldás, vagy magas rezgésszámú energiával való harmonizálás pozitív irányba hangolja ezen rezgéseket, de a szellem számára továbbra sem számít tápláléknak. Az asztali áldás legyen bevett gyakorlat, de legyünk tisztában vele, hogy nem pótolja az étel étertestének természetes teljességét. Az ipari élelmiszer a teremtett világgal való közvetlen isteni szerelmetes viszony megszentségtelenítése. Az élelmiszer minimum 70%-a 50km-es körzeten belülről érkezzen. Az import élelmiszer a teremtő akaratának felülbírálása. A kárpátok embere a Kárpát-medence ásványainak, elemeinek és kollektív tudatának rezgéseiből áll, a német, osztrák, spanyol, francia, dél-amerikai, (stb.) élelmiszer alaprezgése ettől eltér, disszonál, így zavarja, szétveri a rendszert. A hűtő- láda a teremtő akaratának felülbírálása. Igyekezzünk mindig szezonálisan étkezni. Jók a szezonális monodiéták.

A belekben rothadó hús eltávolítja rothasztó gazdaszervezetét a természet harmóniájától, asztálparazitáknak adva helyet a nyakszirt alatti energiabecsatolási ponton. Az ettől bűzlő embert a vadak elkerülik, szeme vak lesz a természet szépségére, elveszíti a valós énjével való kapcsolatot. Gondolatait a csakrák alsó aspektusai itatják át, erőszakossá és ingerlékennyé válik. A növényi és ásványi alkímia műveletei nem nyílnak meg a húsevők előtt. A növények nem ajánlják fel neki étertestüket. Az alkimista nem fogyaszt húst, tejterméket vagy tisztátalan ételeket.

Haladóknak: Az az eszed, amit eszel, s amit eszel, azzá leszel. (Esztergomi Boldog Özséb)

Az elfogyasztott étel fizikai teste és éter teste adja együtt a rezgésminőséget, ami a vérünk fizikai és finom-fizikai rezgésminőségét meghatározza. Az emberi test kozmikus antennaként funkcionálva tartja fenn a kapcsolatot a magasabb régiókkal. Fizikai szinten az ellentétes pólusú energiák vonzzák egymást (pl.:mágnes), szellem szinten viszont a hasnoló a hasonlóval tud csak dolgozni. Ha a fizikai test vibrációs szintje alacsony, nem lesz képes magas rezgésszámú információk fogadására. Tévelygés lesz a spirituális úton- járásból. ("intellektuális cirkuszi mutatvány")

Szakácskönyv: Soós Ferenc - A Gabonák dicsérete
Szakácskönyv: Nyers Csaba - Gabonakonyha
Irodalom: E. B. Székely - Tudományos vegetariánizmus
Irodalom: E. B. Székely - A Böjtölés esszénus tudománya
E-book!: Rudolf Hauschka - Táplálkozástan

Gabonakonyha

A köles, hajdina, árpa, rizs és a tönköly kivételével minden ehető növény jin irányba mozdítja a szervezetünket (a folyadékok is - víz, sör, bor pálinka...) Így ezek egy részét jang irányba kell tolnunk, különben szétesik a tudat (az egészség látszatát keltve!). Igen veszélyes mutatvány. Az idő, az aszalás, a tűz, a sózás és a nyomás jangizálja a rendszereket. A hevítés során nyert új molekulaszerkezet mellett ez is oka annak, hogy nagyasszonyaink negyvenezer, négyszáz ezer, négy millió éve sütnek, főznek.

A búza, a fehér ember mellé rendelt ősanyag. (Búza és a bor felmutatása is erről szól.)

Vasárnap: "Viriditas Materia" - Tönköly - Optimum granum (legjobb mag) A belső béke konyhájának alapja. A telorikus és kozmikus sugárzások legmagasabbrendű hordozója. Leveslényegnek is hívták. Csíramálé karácsonykor! (Kis kitérő a Török Paradicsomra: Padlizsánt egybe hagyom, fémmel nem nyúlok hozzá, hosszú ideig sütöm, hogy a legjinebb zöldséget 3x-is jangizáljam. A krumplit nem jinizálom tovább pürézéssel!!)

8 rész tönköly, 1 rész felesborsó, 1 rész búza, só, víz, kovász. >> Boldogözséb pilisi kenyere.

A Tönkölybúza a Nap géniusza alatt áll. (A felesborsóval teljes értékű fehérjét ad!)
Harmonizálja az ember szervei közti kapcsolatot, támogatja az idegrendszert, gyorsan asszimilálható a fehérjéje.
A rákot régen csak kenderrel és tönköllyel gyógyították. 15-20 dkg tönköly kenyér biztosítja egy felnőtt fehérje-
szükségletét. Sok sziliciumot(fényvivő) tartalmaz. A jó kovász 6 pH-n felül van. Élesztő 4,6 pH(halál).
Vezetőérték (milivoltban kifejezhető életerő) >> 100%-os őrlemény kovásszal +296mV, élesztővel -53mV
75%-os +135 mV, élesztővel -295mV; 60%-os kovásszal 111mV, élesztővel -462mV! Ahogy szitáljuk a lisztet
úgy veszti el az életerejét (a kovászos kenyér is!). A kovász nem erjed tovább a szervezetben. Az élesztő
addig erjeszt, amíg ki nem kakálod! Candida nőknél >> a férfi-nem nem tisztelete plusz elsavasodás.
Az élesztő a vérben lebegve redukálódva CO2-t termel. Merész ötlet az élesztő, dobjuk ki hamar.

Hétfő: Rizs. (barna rizs!) Igazi női princípium, napba tartja a fejét és vízbe a lábát. A tönköly keleti párja.
A szervezet folyékony részeire hat leginkább. (Nyák, vér, stb.) Erősíti a veséket és csökkenti a vérnyomást
(a fehér rizs az ellentéte!!) A japán császárnak a mai napig kötelező a rituális rizstermelés a kertjében,
és a termést felajánlani a teremtőnek, hogy népe jólétét biztosítsa.

Kedd - Árpa - Mars.
Ez a legmegsértődöttebb gabona - hogy állati eledelként kezeljük. A görögség fő eledele volt. Atlétáktól a filozófusokig, ontotta az életerőt. 1900 m-ig termelhető. Igen gazdag cukorban (támogatja az agyat az idegrendszert, kötőszöveteket, az anyagcserét és az izmokat) és kvarcban (megerősíti a szöveteket, az inakat). Ezért nagyon fontos a gyermekek fejlődésében. Az árpakrém a belső béke konyhájának egyik alapeleme, megnyugtatja az emésztés nyálkamirigyeit, a belekét és az egész bélflórát. Aranysárgára pörkölni és agyonfőzni. Nagy segítség a tüdő gyengeségeinél, a hugyhólyag problémáinál, amikor lázasak vagyunk, fejlődési problémáknál, calciumhiánynál, intellektuális fáradtságnál, idegi kimerülésnél, a bőr tisz- tátalanságait is oldja. Ésszel lehet csak hántolni! (Túlhántolva csíraképtelen és ott vége a bulinak!) A legsze- rényebb a gabonák közül. Meg kell kérni, hogy hajlandó-e még táplálni! (Mielőtt buzgón a termesztésébe fogunk.) Emberré válhatunk a segítségével. Kisbabáknál és áldott anyukáknál látványos az embernevelő képessége. Aranysárgára pirított rizst és árpát, összefőzzük 1-2-3-4 órát 5-4x-ös vízben. Levét megissza az anyuka kásából meg pogácsa, kenyér stb. készül. A tejet megindítja, helyre tesz mindent stb. A hántolatlan árpa itala valóságos csodaszer! Igazi egészségtonik, teljesen felfrissíti a szervezetet. 10 percig pirítjuk (má föstöl), jellegzetes illat jelzi, ha megpörkölődött, utána megdaráljuk, ebből 2-3 evőkanállal teszünk másfél liter vízbe, amit felforralás után még 5-10-15 percig főzzük. Leszűrjük hűtjök stb.
Az árpa vetésének rituáléja szorosan kapcsolódik az emberi termékenységhez. Április 24-én vetjük.

Szerda - Köles - Merkúr.
A Merkúr irányítja a teremtő gyógyító angyalait. Ég és Föld között közvetít. Gyors az emészthetősége, aggódások,
szorongások megnyugtatója, a bőr, haj, köröm és a fogzománc támogatója. A szemek fényét is visszaadja. A nyár
legjobb eledele, HŰT! (Igen nagy a tudománya, télen fogyasztva már nem hűt tovább!) A fölös kilóktól való megsza-
badulásban is segít. Szülés után nem engedi meglottyanni a hasfalat. Nagy barátja a véredényeknek, vashiányosoknak, cukorbetegeknek. Irányítja a test melegét. (csontritkulás, sclerosis multiplex, rák) Gabona nélkül nincs akkumulált kozmikus információ! (Rengeteg kozmikus információ van a zöldségekben, gyümölcsökben - de az kb. 10 perc.) A gabona akkumulált fénye sokáig kitart. (A saláta például 10 perc után energetikailag nullán van a hűtőben.)

Csütörtök - Rozs - Jupiter.
2000 m magasságig terem. A legszegényebb földben is jól terem. A munka gabonája, entellektüelnek nem is jó!
Szívbetegek kenyere, hidegben, vagy erős fizikai munkára nagy segítség. Érelmeszesedéssel küzdők, magas vérnyomásúak kenyere. A formaképző erőket ösztönzi, az ember függőleges tartását erősíti. Pénzt, tudást vagy szeretetet nem ad tovább = szívbetegség. A természetes légzést is segíti a rozs. A rozs életereje hat a lélekre is, úgy mint fizikai síkon a végtagokra és formaképző ereje a szívet és a tüdőt is erősíti. Magas Kálium tartalmával különbözik az összes gabonafajtájától, erősíti a májfunkciót és a máj szellemi küldetését is tudja támogatni.

Péntek - Zab - Vénusz.
A művész. A zöldellő vegetáció anyjaként lebeg a szélben. A Vénusz hordozta szeretetet viszi magában.
Felügyeli a sejtszaporodást és a nemzőképességet, a testi egészség fenntartását, az arc színét, a kebleket,
a hasat, a veséket. A hölgyek keblei a zabtól feszülnek. Macisajttól nem. Vénuszi eszenciái, nyugtatóak,
frissítőek és gyulladásgátlóak. A személyiség báját feléleszti. A külvilággal való kapcsolatok lehetőségeit
is felerősíti. Bőrünknek a legjobb segítség. A legjobb kozmetikus, akár maszkként. Nagyban segíti az ember
hidegtűrését. A sportolók a férfiak és a lovak eledele. A pajzsmirigy funkcióinak legjobb segítője. Zsírtartalma
meglehetősen magas. (A legfinomabb intelligenciájú zsír.) Emeli a nemi szervek életerejét. Védi a szivet és a keringést. Igen magas minőségű és gyorsan beépülő fehérjét hordoz. A csontozat, fogazat segítője is. Támogatja az agyműködést. Segíti a teljes anyagcsere folyamatot és az emésztést. Megbízható támasztékot ad; a megkeményedett testrészeket pedig lágyítja. Növeli az ellenállóképességet, és oldja a fáradtságot. Zabkúra csak cukorbetegeknek ajánlott!

Szombat - Kukorica - Szaturnusz.
Az elmúlt hét számunkra való örök értékeit próbálja bennünk tudatosítani a Szaturnusz géniusza alatt.
Mindig babbal ültetjük, mert így kíméli a Földet! Az Aztékok szerint egy napkitöréskor pottyant a földre.
Az inkák (a nők és a gyerekek) böjtöltek a kukorica ujjnyi magasságáig. Tartást ad az embernek.
Minden gabona közül a leginkább köt ég és föld között. A leggyorsabban oxidálódik.

Hajdina - Mars.
Keserfűfélék. Vas(Mars), életerő és a befejezett tett. A tél, a hideg és a jin tipusú rákbetegségek eledele.
A test védelmét segíti, gátat emel a mikroorganizmusoknak is, amelyek már készek lennének elönteni a szervezetet.
A vérképzésben is részt vesz (Mars). Paracelsus: ha egy asszonynak hiányzik a Mars által besugárzott energia,
az vérszegénységet és ideggyengeséget eredményez. Szerves vasra van szükség! (Hajdina) Minden, amit a mars irányít, az erősíti az életerőt. Ha nem szerves vasat viszünk be, akkor az életerő fog elfogyni(így szétmegy a vese)! Ásványianyag- és vitamin hozadéka is igen jelentős. Testi és idegi fáradtság esetén is igen nagy segítség.
Anélkül oldja a fáradtságot, hogy lerakódásokat okozna. A legtöbb Mg-ot Ő adja. Anélkül nincs isteni fény!!!
(Fényhordozó!) Hiányában nem tud a Calcium sem beépülni. A dolomitban van ideális arányban a Ca-Mg.
A nem értő kezekben nem hajlandó igazán viselkedni. (Nem lesz jó íze.) +Vegyszerezett talajon nem hajlandó nőni.

FalusiVakáció csoport

Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.